Spring naar content

Werkwijze

Onze vier stappen naar succes

1. Grow Sessie
Tijdens een vrijblijvende Grow Sessie van maximaal 2 uur leer ik je bedrijf en jou als ondernemer erachter kennen. We bespreken je huidige pijnpunten binnen het bedrijf welke verdere groei momenteel belemmeren en kijken waar je behoefte aan hebt: wat is jouw stip op de horizon? We bespreken je doelstellingen, concretiseren deze verder en bespreken hoe je deze kunt bereiken en wat ik hierin kan betekenen, op welke manier en in welke vorm. Tijdens dit gesprek krijg je een vijftal handige tools (quick fixes) aangereikt die je al direct tijd kunnen opleveren.
2. Grow Tactiek
Na deze sessie ontvang je de Grow Tactiek uitgewerkt per mail. Je doelstellingen, pijnpunten, verbeterpunten gericht op de interne organisatie van je bedrijf, mijn advies en wat ik voor je kan betekenen en in welke vorm.
3. Uitvoering
Nadat je akkoord gaat met de tactiek ga ik voor je aan de slag in samenwerking met jou en eventueel met je team. Dit vindt zowel op locatie als op afstand plaats. We zullen met regelmaat evalueren om de voortgang zo effectief mogelijk te bevorderen. We kijken samen waar de grootste prio’s liggen en welke quick fixes er op korte termijn al realiseerbaar zijn.
4 .Resultaat & Support
Als de volledige uitvoering is voltooid en de eerste resultaten zijn behaald, zullen we evalueren; zijn de resultaten naar wens, hoe verliep de samenwerking en welke groeimogelijkheden zien we in de toekomst? Ik bied je uiteraard de support die je nodig hebt, groei staat tenslotte niet stil! We kijken samen naar je behoefte en doelstellingen op de lange termijn en wat ik hierin kan voor je kan betekenen.

Inspiratie

Ik ben in mijn werkwijze mede geïnspireerd door het boek van Tim Ferriss. Deze 2 principes staan voor mij als een huis en combineer ik daarom in mijn doelgerichte aanpak:
Het 80/20 principe: “80% van de resultaten komt voort uit 20% van de inspanningen en tijd. 80% van de bedrijfswinsten is afkomstig van 20% van de producten en klanten”.
Effectiviteit vs. efficiëntie “ Effectiviteit betekent dat je de dingen doet die je dichterbij je doel brengen. Efficiëntie is het zo economisch mogelijk uitvoeren van een bepaalde taak, of die nu belangrijk is of niet. Efficiënt zijn zonder oog te hebben voor effectiviteit is de standaard werkwijze van het hele universum. Wat je doet is oneindig veel belangrijker dan hoe je het doet. Efficiëntie blijft belangrijk, maar het is zinloos als het niet op de juiste dingen wordt toegepast”
Door je inspanningen zo effectief mogelijk te maken, zul je meer resultaten behalen. Die effectieve inspanningen stop je in 20% van je werk, waardoor je 80% van de resultaten behaalt. Efficiënt werken is belangrijk, maar het moet simpel gezegd wel nut hebben, daarom praat ik liever in termen van effectiviteit, dan pas zul je echte resultaten behalen.
Ook door je effectief te focussen op een beperkte selectie van je producten/services én klanten, zul je veel meer winst behalen. Aandacht groeit, geef jij aandacht aan een specifiek product en aan je bestaande klanten? Dan groet jouw bedrijf mee. Het is daarom belangrijk om zowel de interne werkprocessen als de processen van je product/dienst en de klantprocessen duidelijk te structureren.